Su Patlağı Sorunu Hal Edildi

SU PATLAĞI SORUNU

HAL EDİLDİ

Şubat ayının ilk haftasından beri köy su içme şebekesinde patlak oldu. Okulumuzun  güney ve batı  kısmının hemen üç metre yakınındaki su patlağını defalarca onardık. Ancak her defasında bir metre geriden tekrar patladı.  En son okulumuzun arka (batı) kısmındaki çürük boru tekrar patladı. Bina duvarına ve bina temeline  suyu akmaya başladı. Bina duvarına ve temeline  zarar vermemesi  için çalışmalarda bulunduk. Özel idare, TPAO, MEM ve Belediye  ile iletişime geçtik. Kurumları  bilgilendirdik  ve teknik yardım talep ettik.   Belediye ekibi kısmen de olsa su patlağını kapattı. Ancak  bu su hattının eski olması  sebebiyle tekrar  patlama  ihtimali yüksek. Sorunun temelinden çözülmemesi durumunda okulumuzun binası zarar görecek.  ‘’Boşa akan su bizi rahatsız edecek.  ‘’sular boşa akmasın’’, ‘’ su israfına hayır’’ sözlerimiz boşa düşecektir.